Lesmethode

Lesmethode

Waar staan wij voor?
Sportcentrum de Zandzee biedt met een team van gecertificeerde en ervaren zwemonderwijzers zwemlessen aan waarbij plezier en zwemveiligheid hoog in het vaandel staan. Spelend leren vormt de basis van de lessen waarin uw kind de vaardigheden van het Zwem-ABC leert.

Traject

Wij beginnen het zwemlestraject bij niveau 1 (rood) en volgen allerlei kleuren om uiteindelijk op oranje uit te komen; waar je mag gaan afzwemmen voor jouw A diploma. Een spannend en leuk moment! Bij elk volgend niveau ontvang je een bijbehorend polsbandje in de kleur van het niveaugroepje. Deze draag je (vol trots) tijdens de lessen, zodat de zwemonderwijzers kunnen zien bij welk groepje jij hoort. Rood > Groen > Blauw > Geel > Oranje

Hoera, je (kind) mag naar het volgende niveau

Gezonde doorstroom en extra begeleiding
Wij streven er naar om de doorstroom naar een volgend niveau zo goed en ‘gezond’ mogelijk te houden. Bij het A – diploma zijn er gemiddeld 12 lessen nodig om door te stromen naar een volgend niveau. Wanneer blijkt dat een kind achter blijft op het gemiddelde, bieden wij extra ondersteuning en begeleiding. De zwemonderwijzer signaleert dit en bepaalt de behoefte aan ondersteuning. Dit doen wij door - waar mogelijk - momenten tijdens de zwemles in te lassen waarin het kind onder (persoonlijke) begeleiding van een deskundige zweminstructeur individueel gaat werken aan de vaardigheden waarin het kind achter blijft.

Volgend niveau: nieuwe lestijd

Als je kind door mag naar het volgende niveau betekent dit dat er mogelijk je kind op een nieuwe lestijd zwemles gaat volgen. Dit hoort je van de zwemonderwijzer. Wanneer je voorkeur hebt voor een andere lesdag of lestijd in het nieuwe niveau kan dit besproken worden aan de receptie of door contact op te nemen met de receptie. Op basis van beschikbaarheid kan er dan een nieuwe zwemlesdag of tijd gepland worden. Wij adviseren je om dit direct te doen.

Betaling
Het zwemlesabonnement is een doorlopend abonnement en dient altijd aansluitend 4 wekelijks te worden betaald, ook als uw kind zwemlessen heeft gemist. Betaling kan voldaan worden aan de receptie of online via het leerlingvolgsysteem.

Afmelden
Bij ziekte of een andere reden om de les niet bij te wonen, kunt u uw kind online afmelden voor de les via het leerlingvolgsysteem. Je hebt recht op drie inhaallessen per kalenderjaar.

Cookies op onze website

Deze website maakt gebruik van cookies om de nodige websitefuncties te bieden. Om de websitenavigatie en jouw online ervaring te verbeteren, websiteverkeer, gebruik en interactie te analyseren en om te helpen bij onze marketing- en advertentie-inspanningen.