Werkwijze

Leren zwemmen begint met zwemplezier

Leren zwemmen met zelfvertrouwen
Om je kind vertrouwd te maken met water, starten we de zwemlessen in het ondiepe bad. Samen zetten we in op zwemplezier en zelfvertrouwen. Stap voor stap werken we toe naar oefeningen in het diepe. We werken zoveel mogelijk zonder (drijf)hulpmiddelen. Zo wordt in een natuurlijke setting snel duidelijk wat je kind al onder de knie heeft.

Spelenderwijs leren zwemmen
Wij geloven in de kracht van spelenderwijs leren zwemmen. We laten kinderen zelf ervaren welke mogelijkheden ze hebben om zich te redden in het water. Lessen met leuke oefeningen die zorgen voor zwemlespret. Het lijkt misschien zo dat je kind alleen maar speelt, maar ondertussen is ieder spel of iedere oefening gericht op een doel. Van onder water gaan, het oefenen van ademhalen vlak voor het duiken, tot drijven, wenden, keren, springen en gekleed zwemmen.

Hele les actief in het water
Door de hele les actief te zijn in het water, ontdekken kinderen zelf hun mogelijkheden en beperkingen. Zo leren ze zich goed te redden in het water. En dat vinden wij veel belangrijker dan de mooiste slag!

Aandacht voor ieder kind
Door de kinderen ook in kleine groepjes te laten werken, hebben onze zwemlesgevers de tijd om in te spelen op individuele behoeften. Waar nodig geven we ze extra aandacht en uitleg. Ook is er ruimte om in te spelen op individueel talent.

Gediplomeerde docenten
Al onze zwemlesgevers werken volgens de Gedragscode Zwembranche. Jaarlijks wordt iedere zwemlesgever getoetst door een onafhankelijke auditor. Uiteraard hebben al onze zwemlesgevers een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) afgegeven.

Leerling Volgsysteem
Wil je de vorderingen van je kind volgen? Dat kan. In ons digitale Leerling Volgsysteem zie je hoe je kind steeds een niveaugroepje opschuift. Klik hier voor het leerlingvolgsysteem

EasySwim drijfpakje

Sportcentrum de Zandzee maakt gebruik van het EasySwim drijfpakje om de optimale veiligheid te behouden binnen de eerste lesgroepjes. Door de drijfpakjes voelen de kinderen zich veiliger en hebben ze genoeg bewegingsvrijheid om de zwemslagen aan te leren. Daarnaast biedt dit de mogelijkheid voor ons om in dieper water te zwemmen met de kinderen waarbij het drijfpakje ook bij de motorische ontwikkeling van jonge kinderen aansluit. Het drijfpakje is speciaal ontworpen voor professioneel gebruik tijdens zwemlessen.

De voordelen van het gebruik van het EasySwim drijfpakje zijn:

  • Ten opzichte van zwembandjes en andere zwemhulpmiddelen is, dat je makkelijk kunt voorkomen dat kinderen het drijfpakje stiekem uittrekken. De ritssluiting kan op de rug gedragen worden, zodat kinderen er zelf niet bij kunnen. Is dit niet van belang, dan kan de ritssluiting ook aan de voorkant gedragen worden.
  • Het drijfpakje zorgt voor een goede ligging in het water, dit wordt veroorzaakt door het drijfvermogen van het EasySwim pakje.
  • De armen zijn geheel vrij waardoor de kinderen zich vrij kunnen bewegen.
  • Het pakje draagt bij aan het zelfvertrouwen bij de kinderen
  • Het pakje wordt gezien als hulpmiddel die ondersteuning biedt bij het drijven
  • Het pakje wordt langzaam afgebouwd, wanneer het kind eraan toe is
  • De kinderen leren op een veilige maar ook een snelle manier zwemmen, dit bespaart tijd voor de ouder en de kinderen.

Cookies op onze website

Deze website maakt gebruik van cookies om de nodige websitefuncties te bieden. Om de websitenavigatie en jouw online ervaring te verbeteren, websiteverkeer, gebruik en interactie te analyseren en om te helpen bij onze marketing- en advertentie-inspanningen.