Kennismaken en werkwijze van onze zwemlessen

Ik ben nieuw

Kennismaken en werkwijze van onze zwemlessen

Zwemles op zondag 1

Zo steken onze zwemlessen in elkaar

Sportcentrum de Zandzee biedt met een team van gecertificeerde en ervaren zwemonderwijzers zwemlessen aan waarbij plezier en zwemveiligheid hoog in het vaandel staan. Spelend leren vormt de basis van de lessen waarin uw kind de vaardigheden van het Zwem-ABC leert. Kinderen kunnen zwemles volgen vanaf 4 jaar en inschrijven wanneer een kind 3 jaar is geworden. Zwemlessen worden op verschillende manieren gegeven en wij snappen dat jij daar graag meer over wilt weten.

Leren zwemmen met zelfvertrouwen
Om je kind vertrouwd te maken met water, starten we de zwemlessen in het ondiepe bad. Samen zetten we in op zwemplezier en zelfvertrouwen. Stap voor stap werken we toe naar oefeningen in het diepe. We werken zoveel mogelijk zonder (drijf)hulpmiddelen. Zo wordt in een natuurlijke setting snel duidelijk wat je kind al onder de knie heeft.

Spelenderwijs leren zwemmen
Wij geloven in de kracht van spelenderwijs leren zwemmen. We laten kinderen zelf ervaren welke mogelijkheden ze hebben om zich te redden in het water. Lessen met leuke oefeningen die zorgen voor zwemlespret. Het lijkt misschien zo dat je kind alleen maar speelt, maar ondertussen is ieder spel of iedere oefening gericht op een doel. Van onder water gaan, het oefenen van ademhalen vlak voor het duiken, tot drijven, wenden, keren, springen en gekleed zwemmen.

Hele les actief in het water
Door de hele les actief te zijn in het water, ontdekken kinderen zelf hun mogelijkheden en beperkingen. Zo leren ze zich goed te redden in het water. En dat vinden wij veel belangrijker dan de mooiste slag! Een zwemles duurt 45 minuten.

Gezonde doorstroom en extra begeleiding
Wij streven er naar om de doorstroom naar een volgend niveau zo goed en ‘gezond’ mogelijk te houden. Bij het A – diploma zijn er gemiddeld 12 lessen nodig om door te stromen naar een volgend niveau. Wanneer blijkt dat een kind achter blijft op het gemiddelde, bieden wij extra ondersteuning en begeleiding. De zwemonderwijzer signaleert dit en bepaalt de behoefte aan ondersteuning. Dit doen wij door - waar mogelijk - momenten tijdens de zwemles in te lassen waarin het kind onder (persoonlijke) begeleiding van een deskundige zweminstructeur individueel gaat werken aan de vaardigheden waarin het kind achter blijft.


Volgend niveau: nieuwe lestijd
Als je kind door mag naar het volgende niveau betekent dit dat er mogelijk je kind op een nieuwe lestijd zwemles gaat volgen. Dit hoort je van de zwemonderwijzer. Wanneer je voorkeur hebt voor een andere lesdag of lestijd in het nieuwe niveau kan dit besproken worden aan de receptie of door contact op te nemen met de receptie. Op basis van beschikbaarheid kan er dan een nieuwe zwemlesdag of tijd gepland worden. Wij adviseren je om dit direct te doen.

Aandacht voor ieder kind
Door de kinderen ook in kleine groepjes te laten werken, hebben onze zwemlesgevers de tijd om in te spelen op individuele behoeften. Waar nodig geven we ze extra aandacht en uitleg. Ook is er ruimte om in te spelen op individueel talent. Zodra jouw kind alle vaardigheden beheerst van een bepaald niveau dan stroomt hij of zij door naar de volgende groep.

Gediplomeerde docenten
Al onze zwemlesgevers werken volgens de Gedragscode Zwembranche. Jaarlijks wordt iedere zwemlesgever getoetst door een onafhankelijke auditor. Uiteraard hebben al onze zwemlesgevers een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) afgegeven.

Kom samen oefenen
Wist je dat je kind gratis kan komen zwemmen als het bij ons zwemles volgt? Dit kan op woensdag middag van 13:00 tot 15:15 uur en op zaterdag van 12:00 tot 16:00 uur. Tevens hebben wij op zaterdag ons oefenuur waarbij er altijd een instructeur aanwezig is voor tips en tricks. Je kunt hier al gebruik van maken direct na je inschrijving voor zwemles uitsluitend onder begeleiding van een betalende ouder. Kom samen gezellig oefenen!

Ouders actief betrekken
De tevredenheid van ouders en kinderen speelt een grote rol. Goede communicatie met ouders vinden wij dan ook belangrijk. Duidelijke en volledige informatie voorafgaand aan de zwemles zijn cruciaal. Zo is er persoonlijke aandacht bij de 1e les, zijn er oefenmomenten en kijkdagen, en werken we met een leerlingvolgsysteem waarin je als ouder de vorderingen van je kind kunt volgen.

Leerling Volgsysteem
Wil je de vorderingen van je kind volgen? Dat kan. In ons digitale Leerling Volgsysteem zie je hoe je kind steeds een niveaugroepje opschuift. Klik hier voor het leerlingvolgsysteem

EasySwim drijfpakje
Sportcentrum de Zandzee maakt gebruik van het EasySwim drijfpakje voor veiligheid binnen de eerste lesgroepjes. Door de drijfpakjes voelen de kinderen zich veiliger en hebben ze genoeg bewegingsvrijheid om de zwemslagen aan te leren. Daarnaast biedt dit de mogelijkheid voor ons om in dieper water te zwemmen met de kinderen waarbij het drijfpakje ook bij de motorische ontwikkeling van jonge kinderen aansluit. Het drijfpakje is speciaal ontworpen voor professioneel gebruik tijdens zwemlessen.

Cookies op onze website

Deze website maakt gebruik van cookies om de nodige websitefuncties te bieden. Om de websitenavigatie en jouw online ervaring te verbeteren, websiteverkeer, gebruik en interactie te analyseren en om te helpen bij onze marketing- en advertentie-inspanningen.